RO    EN    
 
Copilaria in filme

Sounds Like Teen Spirit (Spiritul adolescentei)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1039638/
Productie europeana, Marea Britanie, 2008. Un documentar despre Junior Eurovision; in focus editia din 2007 Rotterdam.


Never Say Never (Niciodata nu zi niciodata)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1702443/
Productie americana, 2011; Documentar despre Justin Bieber, adolescentul care a cucerit adolescentele lumii occidentale si nu numai.Se urmaresc succesele lui de scena, in special concertul de la Madison Square Garden.


No Meio Da Rua (In mijlocul strazii)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1528786/
Productie braziliana, filmul apare in 23 iunie 2006. Este povestea prieteniei a doi copii Leonardo, fiu de familie bogata si Kiko, copil al strazii


Quem Matou Pixote ? (Cine la omorat pe Pixote?)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0117418/
Brazilia, 1996, se bazeaza pe o poveste adevarata, si anume despre viata actorului Fernando Ramos da Silva, personajul principal din "Pixote: A lei do mais fraco". Fernando este victima copilariei nefericite; filmul in care a fost personajul principal, si in care si-a castigat celebritatea, i-a afectat puternic viata de mai tarziu; interventia unui eveniment exceptional, de importanta mondiala, in viata unui copil nefericit va avea consecinte tragice mai tarziu, atunci cand acel copil incearca sa devin adolescent sau adult. Filmul evidentiaza foarte clar cum se lupta personajul cu ororile trecutului, copilaria nefericita "trage de tine" atunci cand incepi sa te maturizezi, semn ca regizorul a inteles clar consecintele unei copilarii dezastruoase, in care esti lipsit de cele mai elementare lucruri necesare supravietuirii sociale.


Si ti voglio bene (Da, te iubesc)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0188361/
Productie italiana, 1994, poveste tulburatoare de familie. despre iubire;


Home Alone 1 (Singur Acasa 1)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0099785/
Productie americana, 1990; Descrie aventurile lui Kevin si razboiul dus de el pentru apararea casei de hoti. Situatie foarte normala pentru america anilor 1990, dar total neobisnuita pentru tarile din estul europei.


Home Alone 2: Lost in New York (Singur Acasa 2: ratacit in New York)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0104431/
Productie USA, noiembrie 1992. Continua aventurile si peripetiile lui Kevin din Home Alone 1 de data asta in orasul New York.


Home Alone 3 (Singur Acasa 3)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0119303/
Productia SUA 1997, continua ideologia din Home Alone 1 si 2, de data asta personajul principal este Alex Pruit, actiunea se desfasoara in Chicago, baiatul ajuta politistii sa prinda un grup de teroristi nord coreeni.


Home Alone 4 (Singur Acasa 4)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0329200/
Productie SUA 2002. Aventurile de craciun ale lui Kevin, copilul familiei.


Home Alone: The Holiday Heist (Singur Acasa 5: Jaful din vacanta)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2308733/
Productie SUA 2012. Finn Baxter si familia lui se muta in California. Suspecteaza ca casa este bantuita de fantome, pune capcane pentru ele; Cand este singur, este vizitat de 3 hoti, si care cad in capcanele lui.


My Girl - first kiss (Fata mea - primul Sarut)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0102492/
Productie SUA 1991. Vada Sultenfuss este o fetita obsedata de moarte. Mama ei a murit, tatal ei conduce un salon funerar. Este indragostita de profesorul ei de literatura engleza. Thomas J. este prietenul ei cel mai bun, cu care incearca primul sarut. Spre final, Thomas moare, fiind alergic la orice, este atacat de un cuib de albine.


Bridge to Terabithia (Podul catre Terabithia)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0398808/
Productie SUA 2007. Jesse Aarons s-a antrenat toata vara pentru a deveni cel mai rapid alergator la scoala, asa ca este foarte suparat cand o fata Leslie Burke il depaseste pe el si pe toti ceilalti. Ulterior cei doi devin prieteni buni, ba chiar indragostiti, si impreuna creeaza Terabithia o lume fantasy. Dar spre final Leslie Burke moare innecata, simbolic imparateasa Terabitiei devine sora lui Jesse.


The Space Between Us (Spatiul dintre noi)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt3922818/
Productie SUA 2017. O poveste fantastica de dragoste intre doi adolescenti, nascuti pe planete diferite: Gardner Elliot primul copil nascut pe Marte, si Tulsa, o fata din Colorado. Cand Gardner are sansa sa ajunga pe pamant, mediicii si oamenii de stiinta descopera ca organele lui interne nu suporta gravitatia pamantului. Totusi adolescentul fuge de la NASA pentru a-si intalni unica partenera de pe pamant. Cei doi traiesc cateva zile aventuri neobisnuita, de la noptile petrecute pe malul marii pana la iubirea in impoderabilitate. Spre final, Tulsa este nevoita sa se antreneze pentru a calatori pe Marte.


Paper Planes (Avioane de hartie)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt3328716/
Australia 2014. O poveste tulburatoare despre neputinta adultilor in lupta cu varsta si inferoritatea lor fata suprematiei copiilor. Dupa moartea mamei, tatal, Jack, este devastat de durere si lipsit de speranta incat isi pierde locul de munca. Dylan incearca sa aline suferinta tatalui. Printre pasiunule lui se numara confectionarea avioanelor de hartie; castiga competitia nationala in Australia si pe cea internationala, in Japonia. Jack devine neputincios in fata copilului sau, si ii cere sa nu-l paraseasca. Dylan, aflat in floarea copilariei promite tatalui sau ca va avea grija de el. Povestea se incheie cutremurator.


The Cure (Vindecarea)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0112757/
SUA 1995. Drama. Povestea a doi copii, Erik, un baiat singuratic, si Dexter, un copil bolnav de SIDA. Erau vecini, se imprietenesc rapid, si impreuna cauta solutii pentru boala lui Dexter. Intr-un final, Dexter ajunge la spital unde isi traieste ultimile zile alaturi de singurul lui prieten Erik. Povestea este trista si in realitate, deoarece actorul Brad Renfro care il intrepreteaza pe Erik, moare in 2008 la varsta de 25 de ani.


Un indien dans la ville (Un indian la Paris)
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt0111543/
Franta 1994. Film de comedie si aventura. Stephen are nevoie de o semnatura pentru legalizarea divortului cu Patricia, fosta lui sotie, si calatoreste in Venezuela, unde afla ca are si un copil: Mimi-Siku. Acesta dupa ce trece prin ritualul indian prin care devine barbat, calatoreste cu tatal sau la Paris. Este scos in evidenta contrastul intre modul salbatic de viata al copilului si modul de viata modern din Paris. Aici se indragosteste de Sophie. Spre final Mimi Siku este trimis inapoi la tribul indian, iar Sophie cu familia si Stephen ii face o vizita in satul indian din Venezuela.


Jungle 2 Jungle (Jungla 2 Jungla)
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt0119432/
SUA 1997. Filme de comedie, familie si aventura. Povestea este identica cu cea din Un indian la Paris. Michael are nevoie de o semnatura pentru legalizarea divortului cu Patricia, fosta lui sotie, si calatoreste in Venezuela, unde afla ca are si un copil: Mimi-Siku. Acesta dupa ce trece prin ritualul indian prin care devine barbat, calatoreste cu tatal sau la New York, cu scopul de a lua foc de la statuia liberatii. Este scos in evidenta contrastul intre modul salbatic de viata al copilului si modul de viata modern din New York. Aici se indragosteste de karen. Spre final Mimi Siku este trimis inapoi la tribul indian, iar Karen cu familia si Michael ii face o vizita in satul indian din Venezuela.


Mia et le lion blanc (Mia si leul alb)
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt4844148/
Franta 2018 Poveste de iubire dintre o fetita si un leu alb.


The Client (Clientul)
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt0109446/
SUA 1994 Despre lupta unui copil pentru castigarea unui proces cu autoritatile. Povestea se termina cu succes.


Petit Pays (Small Country: An African Childhood)
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt9665968/
Franta-Belgia 2020 Poveste de groaza din Burundi.


The Blue Lagoon (Laguna albastra)
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt0080453/
SUA 1980 Drama a 2 copii care raman singuri pe o insula pustie exotica, si sunt nevoiti sa lupte pentru supravietuire


Return to the Blue Lagoon (Reintoarcerea in laguna albastra)
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt0102782/
SUA 1991 Continuarea filmului anterior. Drama unei mame cu 2 copii, care raman singuri pe o insula pustie exotica. Ulterior cei 2 copii raman singuri, si sunt nevoiti sa se maturizeze ca sa supravietuieasca. Primele scene din acest film schimba actiunea finala din filmul anterior.


First Kid (Primul copil)
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt0116311/
SUA 1996 Aventurile fiului presedintelui SUA


MGP Missionen (Concursul: catre stele si inapoi)
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt2658768/
Danemarca 2013 Poveste despre lupta a 2 copii pentru a castiga concursul MGP Junior Danemarca.


Fourmi (Iubiri si minciuni)
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt9767556/
Franta-Belgia 2019 Actiunea se bazeaza pe o minciuna la care s-a lucrat din greu. Ulterior minciuna devine adevarata.


Le nouveau (Copilul nou)
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt3814316/
Franta 2020 Despre incapacitatea de integrare in societate a unui copil timid.


Storm II (Storm II)
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt1499685/
Danemarca 2009 Poveste despre sacrificiile facute de Freddie pentru un caine. Povestea se incheie cu succes.


Summer Daydream (Technicolour Daydream) (Visuri de vara)
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt4940526/
SUA 2020 (Canada 2018) Nico ramane fara tata, mama lui este nevoita sa se mute in alt oras, unde si-a gasit un loc de munca. Nico, impreuna cu prietenii lui, filmeaza un film, cu care ar vrea sa participe la un festival, unde ar putea castiga 15 000 dolari, bani necesari familiei, pentur a evita mutarea. Povestea se termina dramatic, filmul nu este terminat, a trimis un alt film, cu care castiga locul II.

© 1999 - 2023 (site) © 2011 - 2023 (pagina) Dan Mihaiu, Europa, Romania
Privacy policy   Main site